Mišo Rajić

dr. med.

specialist ginekologije in porodništva, specialist spolne medicine

Sem Mišo Rajić, zdravnik, specialist ginekologije in porodništva ter specialist spolne medicine z zasebno ginekološko ambulanto v Ljubljani.

Po končani srednješolski izobrazbi na Gimnaziji Poljane sem se vpisal na Medicinsko fakulteto Univerze v Ljubljani, ki sem je končal leta 2007.

Specialistični izpit iz ginekologije in porodništva sem opravil na Ginekološki kliniki v Ljubljani leta 2015. Po opravljenem specialističnem izpitu sem se zaposlil v ginekološki ambulanti Zdravstvenega doma za študente Univerze v Ljubljani, kjer sem se ukvarjal predvsem z občutljivo problematiko mladih. Izkušnje in znanje sem nabiral tudi z delom in dežurstvi v Splošni bolnišnici Dr. Franca Derganca Nova Gorica in z dodatnim delom v drugih ginekoloških ambulantah, kjer sem se srečeval z obravnavo ginekoloških bolezni in stanj žensk v vseh življenjskih obdobjih.

Svoje znanje redno dopolnjujem na kongresih, seminarjih in tečajih:

  • Februarja 2016 sem opravil Tečaj spolne medicine v Madridu in se udeležil evropskega kongresa o spolni medicini (18th ESSM Congress of Sexual Medicine, Madrid, Spain).
  • Oktobra 2017 sem opravil 10 dnevno Šolo spolne medicine (ESSM School of sexual medicine) v Budimpešti.
  • Februarja 2018 sem opravil izpit MJCSM in postal član FECSM (Fellow of the European Committee of sexual Medicine) v Lisboni (Portugalska).

Sem član:

  • Slovenskega združenja za spolno medicino – SSMS (Society for sexual medicine of Slovenia),
  • Evropskega združenja za spolno medicino ESSM (The European Society for Sexual Medicine)
  • Svetovnega združenja za spolno medicino – ISSM (International Society for Sexual Medicine)

Romana Zaletelj

dipl.bab.

Sem žena, mamica dveh otrok, gasilka, maskerka poškodb, bolničarka prve pomoči, nekoč Dolenjka in po duši ter poklicu diplomirana babica.

Izviram iz Dolenjskih Benetk - Kostanjevice na Krki, kjer sem obiskovala osnovno šolo. Srednjo zdravstveno šolo sem zaključila v Novem mestu leta 2009 in leta 2010 v Ljubljani, opravila pripravništvo v Zdravstvenem domu Center - Metelkova za tehnika zdravstvene nege. Pot me je vodila naprej in sem z letom 2010 pričela študij babištva na Zdravstveni fakulteti. Željna znanja in prakse sem 2013 opravljala prostovoljno delo v Splošni bolnišnici Brežice na ginekološko-porodniškem oddelku.

Kaj kmalu sem se zaposlila kot srednja sestra v Zdravstvenem domu Vič in z veseljem vskočila na pomoč različnim ambulantam (ambulanta družinske medicine, ambulanta predšolskih otrok, internistično-pulmološka ambulanta). Vsako področje mi je dalo edinstveno izkušnjo in znanje, katerega z veseljem uporabim še danes.

Ker pa je bila leta 2014 diploma končno v mojih rokah, sem pričela z iskanjem dela kot diplomirana babica. Svoje poslanstvo sem pričela v Zdravstvenem domu za študente Univerze v Ljubljani in ga sedaj nadaljujem v Ginekologija Mišo Rajić.

Delo, katerega opravljam me res navdihuje in vsak dan si želim, da postanem še boljša v opravljanju svojega poklica. Svoje znanje zelo rada izpopolnjujem in nadgrajujem, saj vem, da ga ni nikoli dovolj.